Više hiljada građana na protestu u Podgorici: Zatražene ostavke čelnih ljudi u Radio televiziji Crne Gore

Podgorica, Crna Gora - 23. februar 2019: U Podgorici je večeras održan građanski protest nezadovoljnih građana, treći po redu, koji je okupio više hiljada učesnika. Građani su protestovali zbog afere „Koverat“, koja posljednjih mjeseci potresa Crnu Goru i zatražili ostavke direktora i Savjeta Radio televizije Crne Gore ( Adel Omeragic - Anadolu Agency )
– Pod sloganima “Ne boj se” i “97000dupri se!” učesnici su se okupili na Trgu nezavisnosti, odakle su krenuli u šetnju pored Skupštine Crne Gore, Predsjedništva, do zgrade nacionalnog javnog servisa

PODGORICA (AA) – U Podgorici je večeras održan građanski protest nezadovoljnih građana, treći po redu, koji je okupio više hiljada učesnika. Građani su protestovali zbog afere „Koverat“, koja posljednjih mjeseci potresa Crnu Goru i zatražili ostavke direktora i Savjeta Radio televizije Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Pod sloganima “Ne boj se” i “97000dupri se!” učesnici su se okupili na Trgu nezavisnosti, odakle su krenuli u šetnju pored Skupštine Crne Gore, Predsjedništva, do zgrade nacionalnog javnog servisa.

Afera „Koverat“, na osnovu koje je crnogorsko tužilaštvo pokrenulo nekoliko postupaka, odnosi se na bivšeg gradonačelnika Podgorice i aktuelnog sekretara Predsjedništva, Slavoljuba Stijepovića, koji je kako je objavljeno na snimcima preuzeo koverat od biznismena Duška Kneževića, u kome se navodno nalazilo 100.000 dolara, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine.

Od strane crnogorskog tužilaštva Stijepović je osumnjičen za pranje novca.

Učesnici protesta skandirali su parole “Mi smo država” i “Hoćemo pravdu”.

Jelena Milošević, učesnica protesta, kazala je da su se građani večeras okupili da traže oslobođenje države od onih koji rade protiv svog naroda.

„Nismo mi rušitelji i neprijatelji tekovina ove države, već oni koji isključivo rade za lični interes, a protiv interesa sopstvenog naroda i države. To su neprijatelji, a ne mi. Ovdje smo da tražimo oslobođenje od tih i takvih neprijatelja, da se mirnim i građanskim protestima izborimo sa decenijskom nepravdom koja nam je nanešena, jer Crna Gora mora biti država slobodnih građana“, kazala je Milošević.

Učesnici protesta nezadovoljni izvještavanjem RTCG-a, protestnu šetnju upravo su završili ispred ugrade javnog servisa.

„Ovaj javni servis je ostao isti kao 90-tih. On nas 30 godina dezimformiše, svađa, dijeli, umjesto da nas informiše, edukuje i spaja“, istakao je Omer Šarkić, jedan od organizatora protesta.

Građani su upravo u trenucima kada je počinjao dnevnik na RTCG jakim zvižducima iskazali svoj protest prema izvještavanju javnog servisa i zatražili ostavke generalnog direktora i Savjeta RTCG-a.

Večerašnji skup obezbjeđivao je veliki broj policajaca, a protest je završen mirno.