VKBI obilježava 26. godišnjicu osnivanja

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca će povodom 26. godina od osnivanja upriličiti akademiju 22. decembra ove godine u sarajevskoj Vijećnici.

Svečanosti će prisustvovati predstavnici bošnjačkih organizacija i institucija iz BiH, Crne Gore, Srbije-Sandžaka, Hrvatske, Makedonije i Kosova, prijateljskih organizacija iz BiH s kojima Vijeće sarađuje, predstavnika državnih institucija iz BiH, akademske zajednice, predstavnika medija, ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života BiH

Bit će uručena i priznanja laureatima Vijeća za 2019. godinu, a zahvalnica Vijeća bit će uručena Bošnjačkom nacionalnom vijeću iz Srbije/Sandžaka, Bošnjačkom vijeću u Crnoj Gori, Mirvadu Kuriću i Avdi Huseinoviću.

Plakete Vijeća, posthumno će biti dodijeljene porodicama rahmetli Safeta Isovića, Isnama Taljića, Ibrahima Pašića, Lamije Hadžiosmanović i Nedžada Ibrišimovića.

Plakete Vijeća bit će dodijeljene i akamedicima i profesorima Abdulahu Šarčeviću, Enesu Kariću, Esadu Zgodiću, Galibu Šljivi i Avdi Sofradžiji, dok će posebno priznanje Počasni član Vijeća biti dodijeljeno Nijazu Hastoru, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću VKBI.

Pročitajte...