Privredne komore tri kantona produbljuju saradnju

Grant o dodjeli sredstava za realizaciju projekta “Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih kantonalnih privrednih komora” potpisali su danas predsjednica Privredne komore ZDK Diana Babić, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović i projektni menadžer Fondacije Helvetas Moja budućnost Sven Dominković.

Projekt služi kao osnova za unapređenje saradnje između Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, Privredne komore Kantona Sarajevo i Privredne komore Tuzlanskog kantona, koje čine srž kantonalnog komorskog sistema u FBiH, i učestvuju sa 63 posto u ukupnom broju zaposlenih u FBiH.

Glavni cilj projekta je unaprijediti sektor neformalnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u cilju povećanja konkurentnosti bh. privrede, kao i zapošljavanje u formalnom sektoru, i to putem daljnjeg poboljšanja ljudskih i materijalnih resursa privrednih komora u tri kantona radi stvaranja opisa zanimanja i organiziranja pripreme ispitnih instrumenata, provođenja ispitivanja i certificiranja uspješnih kandidata, drugim riječima uvođenja osnova standarda kvalitete koji će komore koristiti u procesima obuke.

Pročitajte...