Zabava povodom 18. rođendana mačke

Denizli, Turska - 07. juli 2019;Kućni ljubimci u životima svojih vlasnika igraju veoma važnu ulogu, pa je u posljednje vrijeme sve izraženiji trend organiziranja proslava za ljubimce. Tako je i Sena Oner (29) iz Denizlija u Turskoj organizirala zabavu za svoju mačku koju je udomila prije 18 godina ( Sebahatdin Zeyrek - Anadolu Agency )
– Sena Oner (29) iz Denizlija u Turskoj organizirala zabavu za svoju mačku koju je udomila prije 18 godina

DENIZLI (AA) – Kućni ljubimci u životima svojih vlasnika igraju veoma važnu ulogu, pa je u posljednje vrijeme sve izraženiji trend organiziranja proslava za ljubimce. Tako je i Sena Oner (29) iz Denizlija u Turskoj organizirala zabavu za svoju mačku koju je udomila prije 18 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Oner, savjetnica za odnose s javnošću, prije 18 godina na ulici je vidjela povrijeđeno mače kojem je odlučila pomoći i udomiti ga.

Prijateljstvo između nje i mačke Jale iz dana u dan bilo je sve snažnije, a Oner je odlučila i organizirati rođendansku zabavu.

U organizaciji su joj pomogle i prijateljice s kojima je ukrasila kuću, a mačku je odjenula u posebno krojenu odjeću. Fotografije s rođendanske zabave sačuvane su u albumu, a ”slavljenica“ je dobila i prigodne poklone.

Oner je za medije kazala kako je mačka član porodice.

“Kada sam je pronašla, bila je tek okoćeno mače. Ni oči joj nisu bile otvorene. Jedna šapa joj je bila slomljena. Sada slavimo 18. rođendan. Volimo je. Svi u porodici je veoma vole”, rekla je Oner.

Dodala je kako će hranu za mačke koju su dobili na poklone podijeliti napuštenim životinjama na ulici.

”Mačka ne razumije šta se dešavalo, a naš je cilj bio okupiti se i zabaviti se“, rekla je Oner.

Kazala je kako su i gosti bili zadovoljni i da je ovo bilo novo iskustvo za njih.