Zavirite u korice knjige “Alea” tuzlanskog moreplovca Senada Švrake

Nakon Slovenije i Hrvatske moreplovac Senad Švraka i u rodnoj je Tuzli promovisao knjigu “ALEA”. Riječ je o putopisno-dokumentarnom štivu u kojem je opisao svoje plovidbene avanture od Francuske do Tajlanda. Izuzetno pozitivne reakcije čitalačke publike zabilježene su u Sloveniji i Hrvatskoj. Nakon Tuzle u planu je promocijai u drugim bh gradovima.
Promocija knjige „Alea“ Tuzlaka Senada Švrake nije bila klasična promocija. Više je zanimljivo predavanje praćeno živopisnim fotografijama koje će vas na momente ostaviti bez riječi, nasmijati i potaći na razmišljanje.
U knjizi „Alea“ Senad Švraka opisuje trogodišnju plovidbenu avanturu od Francuske do Tajlanda. Od prvih nesigurnih izlazaka na more, savladavanja osnova jedrenja i navigacije, do borbe sa nevremenom na Jadranu, opasnog Crvenog mora, nadmudrivanja sa piratima u Adenskom zalivu i naporne prekookeanske plovidbe.
U Sloveniji vlada najveće interesovanje za Senadovu knjigu.Na pozitivne reakcije i interes za „Aleom“ autor je naišao i u Hrvatskoj. A, nakon posjećene živiničke odlučio se i za tuzlansku promociju.
Senad je diplomirao na Odsjeku za filmsko i tv snimanje u Zagrebu, deset godina je živio i radio u Francuskoj, autor je i producent TV serijala „Put u Saharu“.
Krajnje iskreno, nenametljivo i interesantno biće vam upoznavanje i druženje sa Senadom Švrakom ukoliko se odlučite čuti njegovu priču o moreplovstvu i knjizi „Alea“. Nakon Živinica i Tuzle rad je promovisati je i u drugim bh. gradovima.