Završen karate seminar “Tuzla pannonica 2020”

U tehničkoj organizaciji klubova borilačkih sportova Tuzla i Storm danas je završen trodnevni ljetni karate seminar „Tuzla pannonica 2020“.

Na seminaru je učešće uzelo preko 80 karatista i karatiskinja iz osam klubova iz Kalesije, Srebrenika, Živinica i Tuzle.

Direktor KBS “Tuzla” Fikret Selman zadovoljan je realizacijom ovog seminara:

“Ova inicijativa je potekla od Alme Mehanović Lakić i Une Selman Žilić a tehnički organizatori su KK Storm i KK Tuzla. Naišli smo na podršku ostalih gradskih klubova Slobode, Winnera, karate klubova iz Srebrenika, KK Bosna iz Kalesije…tako da je ovaj seminar uspio. Ono što je posebno značajno da su sve vedete, svi vrhunski sportski majstori, svi karatisti koji su pravili historiju karate sporta učestvovali u organizaciji ovog seminara.”

Vrhovni sudija na seminaru Muhamed Husanović je također izrazio zadovoljstvo organizacijom karate seminara:

“Bila je velika hrabrost organizovati takmičenje u ovako jednom teškom trenutku. Mi smo ovdje organizovali takmičenje primjenjujući sve epidemiološke mjere. Odziv takmičara na ovom seminaru je stvarno impozantan preko 80 takmičara iz nekoliko klubova. Instruktori su bili vrhunski i smatram da je ovo bio dobar potez.”

Danas je održana provjera stečene forme, a tokom seminara čiji je koordinator bio Fikret Selman sa polaznicima su trenažni proces radili nekada veoma uspješni takmičari a danas treneri Merima Softić Sprečić, Lejla Ferhatbegović Dizdarević, Una Selman Žilić, Alma Mehanović Lakić,  Mirsada Suljkanović Selimović, Elbina Džafić Delić, Nermin Hadžić i Muhamed Husanović.