Završetak radova na projektu CEB II u općini Kladanj i uručenje ključeva

U Kladnju će danas biti otvaren adaptiran kolektivni centar u Stariću, u okviru projekta ‘Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja’ – CEB II, najavljeno je iz Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Time se, na području općine Kladanj, završava realizacija tri potprojekta kojim je sanirano devet postojećih stambenih objekta na lokacijama Ravne, Starić Brdo i Tuholj Brdo, s ukupno 26 stambenih jedinica. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.112.040 KM, a radovi su završeni u planiranom roku.

Uspješnu implementaciju potprojekta na području općine Kladanj provodilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u suradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Kladanj, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva.

Sanacija objekata obuhvatila je zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, izradu nove termoizolujuće fasade objekata, termoizolacije tavanskog prostora i podnih površina, sanaciju oštećenih dijelova krovne konstrukcije, zamjenu podnih površina unutar objekta, ispitivanje i zamjenu oštećenih instalacija i kompletnu rekonstrukciju kupatila.

Svečanosti završetka projekta sanacije 26 stambenih jedinica i uručenju ključeva budućim korisnicima prisustvovat će federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, ministarica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka,  resorna kantonalna ministrica Sandra Memić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

(RTVTK/FENA) J.Č.