Zbog masovnih otkaza ljekara u TK sazvana hitna sjednica kantonalne Skupštine

Na osnovu dva zaprimljena zahtjeva, Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona odlučio je da za petak sazove hitnu sjednicu na temu štrajka doktora, najavljenih otkaza i mogućnosti blokade zdravstvenog sistema.

– Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je, na svojoj vanrednoj sjednici, ocijenio navedeni zahtjev opravdanim, te zakazao sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera za petak, 22. juna 2018. godine, sa početkom u 9.30 sati – saopćeno je iz Skupštine TK.
Dnevni red sjednice hitnog karaktera bit će preciziran naknadno, na sjednici Kolegija koja je zakazana za četvrtak u 15 sati. Do tada bi informacije trebali pripremiti Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo zdravstva i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak.
– Na hitnu sjednicu bit će pozvani predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu TK i Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK, kako bi uzeli učešće i dali doprinos u radu sjednice Skupštine i iznaleženju rješenja – saopćeno je iz Skupštine TK.

 

Pročitajte...