Zbog radova u Rudarskoj: Saobraćajni kolaps na Ircu, vozila se preusmjeravaju na Južnu saobraćajnicu

Zbog rupe koja se prije dva dana otvorila na kolovozu u Rudarskoj ulici u Tuzli gdje su u toku radovi na sanaciji, jedna saobraćajna traka od Irca prema Slatini jutros je zatvorena za saobraćaj zbog čega je nastupio saobraćajni kolaps jer se vozila preusmjeravaju na Južnu magistralu…

 

Nakon što je tokom vikenda kvar na instalaciji kanalizacije izazvao formiranje veće rupe na ostrvu saobraćajnice u ulici Rudarska 41, ekipa Službe za komunalne poslove Grada Tuzle su osigurale lokaciju, a kvar se sanira od jučer.

„Kvar je na velikoj dubini, izazvao je oštećenje cjevovoda koji je povukao nasipni materijal i izazvao oštećenje ostrva saobraćajnice. Obzirom da je kvar na velikoj dubini, otklanjanje istog će biti izuzetno zahtjevno – izjavio je Faruk Hadrović, referent za komunalnu infrastrukturu u Službi za komunalne poslove Grada Tuzle.

Otklanjanje kvara vrši Služba za komunalne poslove Grada Tuzle, zajedno sa JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla. Do okončanja otklanjanja kvara na instalaciji kanalizacije, saobraćaj u Rudarskoj ulici odvijat će se otežano.

 

Pročitajte...