Zvizdić: Poruka američkog ambasadora predstavlja nastavak podrške BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izrazio je zadovoljstvo porukom koju je u četvrtak uputio ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson tokom prvog obraćanja bosanskohercegovačkoj javnosti.

– Poruka ambasadora Nelsona je bila jasna i nedvosmislena, i predstavlja nastavak kontinuirane prijateljske podrške našoj državi BiH, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskim i NATO integracijama – istaknuo je Zvizdić.

Naglasio je da je zahvalan ambasadoru Nelsonu na isticanju važnosti poštivanja vladavine prava, “što jeste i mora ostati jedan od ključnih prioriteta rada Vijeca ministara i svih institucija BiH, kao i podsticanju ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i prosperiteta u korist svih građana naše države”.

– Ambasador Nelson je u svom obraćanju poslao i važne poruke mira i stabilnosti, te naglasio značaj daljnjeg provođenja reformi u cilju realizacije ključnih unutrašnjih i vanjskih prioriteta – ističe Zvizdić.

Istovremeno, izražava uvjerenje da će dobronamjerne poruke ambasadora SAD-a u BiH jednako shvatiti sve političke snage u BiH kako ispunjenje uvjeta iz evropske i NATO agende ne bi bilo dnevnopolitičko, već pitanje budućnosti BiH, naglašavajući kako “poruke ambasadora Nelsona jasno ističu da reforme moramo provesti kako bi stvorili bolje i sigurnije društvo za sve građane”.

– Zbog svega navedenog, pozivam sve prijatelje Bosne i Hercegovine da, svi zajedno, naredne aktivnosti usmjerimo na prihvatanje demokratskih standarda, posebno vladavine zakona i da još snažnije pokrenemo daljnju integraciju BiH u euroatlantske i druge međunarodne organizacije. Rad na zajedničkim ciljevima i vrijednostima treba biti naše zajedničko opredjeljenje – poručio je Zvizdić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Pročitajte...