10. Tuzla Film Festival od 15. do 19. oktobra 2021. godine

Film „Južni vetar – Ubrzanje”, reditelja Miloša Avramovića otvorit će 10. Tuzla Film Festival koji se održava od 15. do 19. oktobra 2021. godine. Ovogodišnji Festival tokom pet  dana trajanja publici  će ponuditi velike  filmske hitove, radionice, kafe i druženja sa glumcima i rediteljima.

Ove godine održat će se 10. Tuzla Film Festival koji je kroz sve godine postojanja, pored najboljih filmova sa južnoslavenskog prostora, kao i internacionlnih veza i kontakta koje je ostvario, u Tuzlu doveo poznata glumačka, rediteljska i producentska imena. Jubilarno izdanje festivala u petak 15. oktobra otvara bosanskohercegovačka premijera “Južni Vetar 2 – Ubrzanje” Miloša Avramovića, nastavak jednog od najgledanijih filmova svih vremena „Južni vetar” iz 2018 godine. Nakon projekcije filma, u BKC-u Tuzla, publiku će pozdraviti i dio filmske ekipe.

Ovogodišnji 10. Tuzla Film Festival tokom pet dana trajanja publici će ponuditi velike filmske hitove, radionice, kafe i druženja sa glumcima i rediteljima. Bit će upriličene   različite radionice, na kojima će svoja znanj i iskustva prenijeti Lordan Zefranović, koji će dobiti Vilu TFF za doprinos razvoju filmske industrije na Balkanu, potom Miloš Avramović, Andrea Sertić, Igor Stoimenov, Jasmin Duraković i Miroslav Momčilović. Ove godine na online platformi www.tuzlafilmfestival.com publika će moći pogledati animirane, kratke igrane, dokumentarne i future generation short films.

Bogati program festivala završava 19. oktobra svečanom ceremonijom i projekcijom filma “10 u pola” Danisa Tanovića. Svi filmovi će biti pogledani od strane Stručnog žirija, a oni najbolji nagrađeni Vilom Tuzla Film Festivala.