O NAMA

Radio-televizija Tuzlanskog kantona osnovana je  20. februara 1993. godine. Sa sredstvima skromno, a namjerom ambiciozno. Vremenom je skromnost postala jakost, a ambicioznost  realnost. U godinama koje su uslijedile stvaraju se uslovi za tehničko i kadrovsko jačanje, uvode se novi programski sadržaji i emituje raznovrstan cjelodnevni program. Ubrzo zatim Televizija Tuzlanskog kantona postaje najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini, a nekoliko godina zaredom biva proglašena i za nabolju televiziju u BiH.

Radio-televizija Tuzlanskog kantona danas ima 100 uposlenih i višemilionski auditorij, vlastitu zgradu i prostor za rad, repetitore i odašiljače zemaljskog signala, koji pokrivaju cijelo područje sjeveroistočne Bosne, istočne Hrvatske i zapadne Srbije. Televizija Tuzlanskog kantona prisutna je u mrežama većine kablovskih operatera u BiH i susjednim zemaljama. Kroz IPTV-servise  dostupna je skoro u svim krajevima BiH. Program TVTK gleda se u Americi, Kanadi i zemljama Zapadne Evrope putem interneta i IPTV-servisa.

Radio-televizija Tuzlanskog kantona danas proizvodi i emituje raznovrstan cjelodnevni radijski i televizijski program. Najkvalitetniji: filmski, serijski, sportski, zabavni, dokumentarni i dječiji program strane produkcije, te jedinstven: informativni, dokumentarni, obrazovni, zabavni, revijalni, sportski, vjerski i dječiji program vlastite produkcije. Svakodnevnim prisustvom na terenu u svim dijelovima Tuzlanskog kantona, Podrinja i Posavine, novinari i snimatelji Radio-televizije Tuzlanskog kantona došli su u svako mjesto: grad, selo, ulicu.

Najbolji, kroz sve ove godine, pokazali smo da jesmo i možemo biti.

NAJBLIŽI VAMA jesmo i želimo ostati!

 

MISIJA

Radio-televizije Tuzlanskog kantona  kao javnog servisa je zadovoljiti potrebe stanovnika Tuzlanskog kantona za tačnim i pravovremenim informisanjem, obrazovanjem i razonodom, te stvaranje tolerantnog demokratskog društva.

VIZIJA

Radio-televizija Tuzlanskog kantona će biti vodeći radio, tv i online regionalni servis unutar BiH koji će promicati najviše standarde pravovremenog, istinitog i objektivnog informisanja kojem će građani vjerovati. Kao takva će biti predvodnik profesionalnih standarda tehničko-tehnološkog razvoja savremenog multimedijalnog servisa.

 

Radio-televizija Tuzlanskog kantona
Mije Keroševića 20
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
www.rtvtk.ba

 

Download službenog loga RTVTK:

RTV TK Logo

RTV TK Logo sa horizontalnim ispisom

RTV TK Logo sa vertikalnim ispisom