MARKETING

Oglašavanje je ulaganje, a ne trošak!

Radio-televizija Tuzlanskog kantona omogućava oglašavanje na više medija i time osigurava da poruka sigurno stigne do onih kojima je namijenjena.

Iskoristite veliku pažnju publike koju ima Televizija Tuzlanskog kantona, Radio Tuzlanskog kantona, Web-portal: rtvtk.ba, You Tube kanal RTVTK Tuzla, Facebook profil RTVTK.

Istraživanja su pokazala da je oglašavanje na televiziji najisplativije. Televizijska slika nosi najpotpunije i najsažetije informacije koje snažnije od bilo kojeg medija djeluju na svijest primatelja poruke.

“Tradicionalna televizija jača nego ikad prije. Danas je više nego jasno da ne samo da ne možemo govoriti o njenom padu, već je tradicionalna televizija danas jača nego ikada prije, a digitalizacija je samo unaprijedila njen razvoj.”
Christoph Mainusch, generalni ko-direktor Central European Media Enterprisesa

Kao razloge konstantnog rasta TV industrije, čak i u ovo vrijeme sve veće popularnosti online medija, gospodin Mainusch naglasio je rezultate istraživanja koja su pokazala kako televizija stvara dublju povezanost, utječe na emocije i privlači veću pažnju korisnika, odnosno gledatelja u odnosu na druge medije – što se naročito cijeni u oglašivačkoj industriji.

Radio-televizija Tuzlanskog kantona svojim klijentima, pored klasičnog oglašavanja emitovanjem reklamnih spotova, nudi i saradnju na brojnim programskim sadržajima, izradu promotivnih filmova, te kreiranje novog sadržaja u skladu sa potrebama. Kako bi Vam olakšali ulaganje u oglašavanje pripremili smo i pakete sa brojnim pogodnostima.

Pogodnosti nudimo i za oglašavanje na Radiju TK. Radio je brz, direktan i zabavan medij. Sada, kada se radio moze slušati putem interneta i pametnih telefona ojačana mu je pozicija koju ima kao medij koji nenametljivo, ali jasno prenosi poruku do potencijalnih klijenata.

Još jedan medij RTVTK je web-portal koji svakodnevno bilježi rast posjetitelja i na taj način omogućava našim klijentima dodatnu pažnju na usluge i proizvode koje nude.

Dodatna snaga RTVTK kada je u pitanju pažnja gledatelja i slušatelja su novi mediji. Facebook profil RTVTK svakodnevno dobija nove pratioce koje zanimaju PR tekstovi naših klijenata te učestalo prate njihove promotivne aktivnosti.

Na You Tube kanal RTVTK Tuzla značajnu pažnju dobijaju brojni programski sadržaji kreirani u saradnji sa našim poslovnim partnerima

Radio-televizija Tuzlanskog kantona nesumnjivo je skup medija koji svakom poslovnom subjektu može pružiti kvalitetnu i kompletnu oglašivačku kampanju koja će mu u konačnici donijeti bolji poslovni rezultat.

Najbliži Vama!


Rukovodilac službe za marketing i prodaju: Đulsa Delić
Telefon: 035 320 008; Fax: 035 320 000; email: [email protected]

Samostalni komercijalista: Jasminka Dizdar
Telefon: 035 320 002, Fax: 320 000; email: [email protected]

Samostalni komercijalista: Edina Vrabac
Telefon: 035 320 002, Fax: 320 000; email: [email protected]

Komercijalista: Omer Isović
Telefon: 035 320 002,  Fax: 320 000; email: [email protected]

Media planer: Amir Hadžiahmetović
Telefon: 035 320 002, Fax: 320 000; email: [email protected]