Na području Teočaka otkrivena veća grupa krijumčarenih migranata

U okviru aktivnosti Granične policije BiH i SIPA, a u koordinaciji sa dežurnim tužiteljem Tužiteljstva BiH, na području Teočaka, otkrivena je veća skupina od 18 krijumčarenih migranata afro-azijskog podrijetla.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, dao je instrukcije policijskim djelatnicima, da izvrše pretrese i prikupljanje dokaza, u dokumentiranju ovog kaznenog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana, bit će predati dežurnom tužitelju koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa skupinom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za kazneno djelo krijumčarenja osoba, dežurni tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima diljem Bosne i Hercegovine.

Pročitajte...