112 od ukupno 123 člana Skupštine podržalo Izvještaj o radu Kantonalnog odbora SDA TK i Izvršnog odbora KO SDA TK

Kantonalni odbor SDA TK održao je u nedjelju 02.07.2017. godine Izvještajnu skupštinu u velikoj sali BKC-a Tuzla.

U okviru dnevnog reda Skupštine razmatran je Izvještaj o radu Kantonalnog odbora SDA TK i Izvršnog odbora KO SDA TK za period maj 2015 – juli 2017. godine, izabrani su novi članovi Kantonalnog odbora SDA TK na osnovu prijedloga OO SDA Kladanj i OO SDA Kalesija, te od strane premijera Bege Gutića prezentiran rad i rezultati Vlade TK u prethodnom periodu. Nakon diskusije u kojoj je učešće uzeo značajan broj članova Skupštine, 112 od ukupno 123 člana Skupštine je podržalo Izvještaj o radu Kantonalnog odbora SDA TK i Izvršnog odbora KO SDA TK za period maj 2015 – juli 2017.godine.

Opšti je zaključak da je Kantonalni odbor SDA TK, predvođen predsjednikom Mirsadom Kukićem, u proteklom periodu vodio odgovornu i zrelu politiku obezbijedivši neophodnu političku podršku predstavnicima SDA u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Zahvaljujući tome SDA TK danas čvrsto upravlja političkim procesima u Tuzlanskom kantonu, a njeni predstavnici u Skupštini i Vladi TK prepoznati su kao oni koji imaju rješenja za nagomilane probleme koji opterećuju Tuzlanski kanton.

Pozitivna atmosfera koja je obilježila rad Izvještajne skupštine i apsolutna podrška koja je iskazana prilikom usvajanja Izvještaja o radu Kantonalnog odbora SDA TK i Izvršnog odbora KO SDA TK za protekli period, dokaz su jedinstva koje vlada u Kantonalnom odboru SDA TK koje uz izvanredne rezultate koje je ostvarila Vlada TK u prethodnom periodu predstavlja glavni preduslov i argument sa kojima SDA TK izlazi pred svoje birače na općim izborima 2018. godine.

Pročitajte...