Povodom 25 godina RTVTK: Muftija tuzlanski upriličio prijem za uposlenike Radio-televizije TK (FOTO/VIDEO)

Biti u društvu ljudi koji žive i propagiraju duhovnost i vjeru, istinu i moral uvijek je bilo inspirativno za novinare koji slove kao „borci za istinu“ i barometar su moralnih i društvenih vrijednosti koje se zrcale kroz prizmu objektiva njihovih kamera i fotoaparata odnosno tekstova.

Stoga nije nedostajalo pozitivne energije i riječi obostrane zahvalnosti na prijemu odnosno ručku koji je za zaposlenike RTVTK priredio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

Povod je 25. godina rada ove medijske kuće u kojem bitno mjesto zauzimaju sadržaji sa vjerskim predznakom. Muftija je u ime svih vjernika muftiluka tuzlanskog prenio njihovo zadovoljstvo što imaju priliku već 2,5 decenije pratiti naš program u svojim džematima.

Muftija tuzlanski je u znak zahvalnosti za sve učinjeno, i kako je rekao za istinito, sveobuhvatno i objektivno informisanje o aktivnostima muftijstva i Behrambegove medrese, kolektivu RTVTK uručio zahvalnicu.

Na sličan način se Muftiji, u ime uprave i zaposlenika ove medijske kuće zahvalio njen direktor naglasivši kako svaki od radnika zna da se muftija, zalagao za opstanak RTV TK u njenim teškim momentima.

Doprinos je dao i razvoju ovog medija a zauzvrat dobio nesebično povjerenje i poštovanje zaposlenika sa kojima je odlučio baš uoči četvrt vijeka od osnivanja i neprekidnog rada RTVTK  podijeliti vrijeme, te upriličiti zajednički ručak i kafu.

 

Pročitajte...