Općinsko vijeće Kalesija usvojilo Odluku o rebalansu budžeta za 2020.godinu

Zbog pandemije koronavirusa Općinsko vijeće Kalesija usvojilo je rebalans budžeta za ovu godinu. Rebalans podrazumjeva njegovo povećanje za 440 hiljada maraka.

Između ostalog usvojena je izmjena odluka o izmjeni budžeta Općine Kalesija za 2020.godinu zbog aktuelnog dešavanja u vezi pamdemija  korona virusom, zatim dodjela općinskih priznanja koja će se održati na svečanoj sjednici Općinskog vijeća  Kalesija. Kao izvještaj o izvršenju budžeta  za prošlu godinu , izvještaj o radu oko načelnika, izvještaj o radu javnih ustanova čiji je osnivač Općina Kalesija.

I ako skromno, nastojalo se što je moguće pomoći privredi. To se prije svega odnosi  na radnike koji su ostali bez posla, mišljenje je općinskog načelnika.

Akcenat smo dali na poljoprivredu, zato smo se odlučili danas na  rebalans budžeta i da što prije otpremimo sredstva  kako bi poljoprivrednici i radnici i zanatlije imali neku korist od tih sredstava.

Na sjednici Vijeća uz ostalo su usvojene  je i odluke o: raspodjeli sredstava za poticaj u poljoprivredi za 2020.,  kao i izmjene i dopune Odluke o komunalnim taksama.

Pročitajte...