Muzurović: Misimović i Ibišević su obilježili eru bh. fudbala

Nekadašnji “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević zvanično će se oprostiti od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 28. maja u prijateljskom meču s Crnom Gorom.

Fuad Muzurović je bio selektor našeg nacionalnog tima 2007. godine kada je u Oslu u meču kvalifikacija za Euro 2008. protiv Norveške Misimović ponio kapitensku traku, a Ibišević ubilježio prvi nastup za selekciju BiH, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Muzurović se prisjetio tog perioda i naglasio da mu je izuzetno drago što je bio trener takvoj dvojici igrača.

– Misimović i Ibišević su obilježili jednu eru našeg fudbala. Žao mi je što nisam sarađivao i sa Spahićem. To su igrači čiji je doprinos u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nemjerljiv i uvijek će ih pamtiti svi kojima je nacionalna selekcija u srcu. Velika hvala, za sve što su učinili za bh. fudbal i želim im da podjednako budu uspješni u nastavku svojih profesionalnih karijera, čime god da se odluče baviti – rekao je Muzurović.

Ovaj iskusni stručnjak je dodao da su svi bili izuzetni igrači, te da će uvijek pamtiti večer u Kaunasu kada je Ibišević postigao pogodak protiv Litvanije koji je bh. reprezentaciju odveo na Mundijal.

– Bio sam na toj utakmici kao sukomentator na radiju i svi smo bili sretni što smo se konačno plasirali na svjetsko prvenstvo – zaključio je Muzurović.

Pročitajte...