Nastavljanju se pripreme za 47. ‘Međunarodni sajam šljive’ u Gradačcu

U Gradačcu će od 25. do 29. avgusta ove godine biti održan 47. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive“. I ove godine svoje proizvode predstavit će brojni izlagači iz BiH i inostranstva. Među zvanicama svoje prisustvo najavio je bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Prema najavi, organizatori će uprilučiti broja naučna i  stručna predavanja.

Uz poštivanje epidemioloških mjera, donesenih od federalnog i kantonalnog štaba civilne zaštite, biće održan „Sajam šljive“ u Gradačcu. Sponzori  su i ove godine obećali značajnu podršku u organizaciji Sajma šljive. Najavljen je i dolazak velikog broja izlagača.

Dolazak su najavile brojne zvanice i gosti iz BiH i inostranstva, kao i ambasadori zemalja u našoj zemlji. Podršku će pružiti Grad Zagreb, Obrtnička komora Grada Zagreba, ali i federalna i kantonalna Vlada.

Za posjetioce i goste 47. međunarodnog sajma poljoprivredne i prehrambene industrije „Sajam šljive“, biće upriličen kulturno -zabavni program, vatromet, te  neizostavna „Plava noć“.

Pročitajte...