Agencija za sprečavanje korupcije kaznila Zdravka Krivokapića s 500 eura

Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su premijer Zdravko Krivokapić i većina ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

Oni su kažnjeni zbog toga što nisu prijavili sve prihode i imovinu.

“Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 eura”, rekli su iz Agencije.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan u izvještajima o prihodima i imovini dostaviti tačne i potpune podatke. Za one koji to ne urade propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura. S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.

Prekršajni nalazi za ministra kapitalnih investicija Bojanića i zdravlja Borovinić Bojović izdati su 1. marta, dan kasnije za ministre odbrane Injac, ekonomije Milatovića, vanjskih poslova Radulovića i javne uprave, digitalnog društva i medija Srzentić, a 3. marta za Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Prekršajni nalog za Krivokapića izdat je 9. marta.

Klix.ba