Akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka “Moja kosa, tvoja kosa“ u Tuzli 17. marta

Akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka "Moja kosa, tvoja kosa“ u Tuzli 17. marta

Akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka "Moja kosa, tvoja kosa“ u Tuzli 17. martaU sklopu projekta "Moja kosa, tvoja kosa" Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka, koja će se održati 17. marta u periodu od 12:00 do 18:00 sati na centralnom platou unutar Bingo City Centra u Tuzli.U BiH od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procent izliječenja se kreće oko 80 posto, međutim, put do izljječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose."Sve građane Tuzlanskog kantona pozivamo da dođu u Bingo City Centar Tuzli 17. marta od 12:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže). Do sada smo izradili i uručili 14 perika, a četiri perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su potpuno besplatno svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu", saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".Projekt "Moja kosa, tvoja kosa" je podržala Ambasada Švicarske u BiH.

Posted by RTVTK on Freitag, 16. März 2018

U BiH od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procent izliječenja se kreće oko 80 posto, međutim, put do izljječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

“Sve građane Tuzlanskog kantona pozivamo da dođu u Bingo City Centar Tuzli 17. marta od 12:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže). Do sada smo izradili i uručili 14 perika, a četiri perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su potpuno besplatno svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu”, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Projekt “Moja kosa, tvoja kosa” je podržala Ambasada Švicarske u BiH.