Amira Medunjanin osvojila Porin za najbolju vokalnu izvedbu pjesme “Što te nema”

Hrvatska muzička nagrada Porin, održana je dvadeset i sedmi put. Porin se ove godine, zbog pandemije koronavirusa, emitirao iz HRT-ovog studija.

Amira Medunjanin umjetnica je koja svojim glasom i posebnom interpretacijom sevdalinki osvajila publiku diljem svijeta. Neki je nazivaju čak i kraljicom sevdaha.

Posebnu pažnju publike privukla je i njena izvedba pjesme “Što te nema” u pulskoj Areni u augustu 2018. godine zbog koje je i bila nominirana u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba.

Za ovu nominaciju Medunjanin je i osvojila svoj prvog Porina u karijeri.

U ovoj kategoriji bile su nominane su osim Amire Medunjane, Antonela Doko s pjesmom “Tako kažeš”, Gabi Novak s pjesmom “Sanjaj jedini”, Mia Dimšić s pjesmom “Ovaj grad” i Nina Badrić s psjemom “Volim te volim”.

“Ljudi moji hvala. Ja sam stvarno u šoku. Prvi put u životu. Hvala svima. Najveće zasluge za tu izvedbu idu Aleksi Šantiću koji ju je napisao, Jadranki Stojaković i Himzi Polovini koji su je ovjekovječili, potom Boško Joviću koji je napravio divan aranžman”, kazala je Amira Medunjanin.

Porin je dodjeljen u 37 kategorija.

Osim Amire Medunjanin, Porina za životno djelo osvojila je Josipa Lisac, a najbolji album rock muzike, osvojio je Psihomodo Pop za Digitalno nebo, najboljim albumom jazz muzike proglašen je Organic Intelligence Joea Kaplowitza i Jazz orkestra HRT-a, za najbolji album pop muzike dobila je Vanna. Novi izvođač godine je J.R. August, a najbolji album klasične muzike je 35 Godina, Zagrebačkog gitarskog trija.

Pročitajte...