Andrea Bocelli nastupit će na Uskrs u praznoj Milanskoj katedrali

Italijanski tenor Andrea Bocelli će na Uskrs u nedjelju nastupiti u praznoj Milanskoj katedrali, a nastup će se prenositi putem YouTube-a.

Corriere Della Serra je objavio intervju s ovim poznatim umjetnikom gdje je on naveo da za njega Milano predstavlja posebnu vrstu inspiracije i da ga pokreće na sasvim drugačiji način.

“Milano je u isto vrijeme pronicljiv i poetičan, a za mene predstavlja jednu životnu konstantu koja seže još iz perioda mog djetinjstva pa sve dok nisam ostvario svoje želje i punio koncertne dvorane u kojima je bilo mnoštvo posjetilaca”, prisjetio se

Nastup za Uskrs ove godine će biti nešto drugačiji zbog pandemije koronavirusa, ali kako je naglasio slavni operski pjevač, to neće umanjiti njegov značaj.

“Kada me gradonačelnik Milana Giuseppe Sala pozvao telefonom i upitao da li želim nastupiti povodom Uskrsa, bez oklijevanja sam pristao jer želim barem na neki način unijeti atmosferu Uskrsa u domove ljudi koji su trenutno u karantinu. Nastup u Milanskoj katedrali neće biti koncert već prilika da se svi zajedno pomolimo na Uskrs i poželimo najiskrenije želje u ovim teškim vremenima. Bit ćemo ujedinjeni suptilnom niti, vjerom, koja je jača od svake prividne udaljenosti”, kazao je Bocelli.

Spomenuo je da je muzika univerzalni jezik koji spaja ljude te se zahvalio brojnim umjetnicima i kolegama koji su pokrenuli kampanje za prikupljenje sredstava bolnicama i zdravstvenim ustanovama kako u Italiji tako i širom svijeta. Dodao je da je i Fondacija Andrea Bocelli uključena u takve akcije te da je nedavno pomognut rad bolnice za koronavirus u Camerinu.

“Milanska katedrala će biti prazna, ali ja znam da će se mnoštvo duša osjetiti koje će ovaj put biti povezane internetom i samim time svi ćemo se ujediniti na kojem god dijelu svijeta da se nalazimo. U nedjelju se molimo za svijet, Milano kako bi što prije prevazišli ovu trenutnu situaciju”, naglasio je Bocelli.

Italija je zemlja u kojoj je do sada od koronavirusa umrlo najviše ljudi.

RTVTK/klix.ba

Foto: Facebook Andrea Bocelli

Pročitajte...