Apple postao prva kompanija s tržišnom vrijednošću od trilion dolara

– Dionice kompanije Apple jučer su na Njujorškoj berzi (NYSE) iznosile 201,5 dolara, a danas su porasle za 2,75 posto i dostigle rekordnih 207,05 dolara

NEW YORK (AA) – Apple je postao prva kompanija u svijetu čija je tržišna vrijednost dostigla trilion dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

Dionice kompanije Apple jučer su na Njujorškoj berzi (NYSE) iznosile 201,5 dolara, a danas su porasle za 2,75 posto i dostigle rekordnih 207,05 dolara.

Ukupna vrijednost kompanije Apple tako je premašila trilion dolara, što ranije nije uspjelo niti jednoj kompaniji u svijetu.

Porast tržišne vrijednosti kompanije Apple dogodio se dva dana nakon što su čelnici tog tehnološkog giganta saopćili da su ostvarili povećanje prihoda koje nadmašuje sva očekivanja.

U drugom kvartalu godine Apple je ostvario prihod od 53,26 milijardi dolara, što je za 17,3 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Pored Applea, Amaron je jedina kompanija koja ima izgledne šanse da dostigne trilionsku tržišnu vrijednost s obzirom da je njegova trenutna vrijednost procijenjena na 879 milijardi dolara.

Pročitajte...