Apple pustio u prodaju dugoočekivani iPhoneX

WASHINGTON/MOSKVA (AA) – Najveća američka kompjuterska kompanija Apple je pustila u prodaju najnoviji model pametnog telefona iPhoneX, što je u mnogim zemljama jutros dovelo do formiranja dugačkih redova ispred prodajnih mjesta Apple Store, javlja Anadolu Agency (AA).

Fotorepoter AA u Washintonu zabilježilo je brojne ljubitelje Appleovih pametnih telefona dok čekaju u redu za novi iPhoneX, ispred Apple Storea u Georgetownu, u Washintonu.

A da se radi o dugoočekivanom pametnom telefonu, moglo se primijetiti i na ulicama glavnog grada Rusije, gdje je veliki broj građana, i pored niske temprature, proveo noć ispred Apple Storea.

Najveća američka kompjuterska kompanija Apple danas je pustila u prodaju najnoviji model pametnog telefona iPhoneX, što je u mnogim zemljama jutros dovelo do formiranja dugačkih redova ispred prodajnih mjesta Apple Store ( Sefa Karacan – Anadolu Agency )

Apple je u periodu u između jula i semptembra ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, povećao zaradu za 12,2 posto, a iznosila je 52,58 milijardi dolara. Iz kompanije je navedeno kako je 62 posto od ukupne zarade ostvareno od prodaje prozvoda u inostranstvu.

Analitičari predviđaju kako bi vrijednost dionica kompanije Apple mogle još porasti, a trenutna tržišna vrijednost ove kompanije prelazi 900 milijardi dolara.

Apple je zabilježio značajan porast kada je u pitanju prodaja pamenih telefona iPhone, tableta iPad, kao i kompjutera Mac. Prodaja pametnih telefona povećana je za 2,5 posto, a ukupna zarada je iznosila 46,67 miliona dolara. Kada je riječ o tabletima i kompjuterima, kod oba proizvoda prodaja je porasla za više od 10 posto.

Pročitajte...