Arapčić: Do hapšenja i privođenja nije došlo, sumnjam u političku pozadinu

Zastupnik u Parlamentu Feredacije BiH i predsjednik Općinskog odbora SDA Lukavac demantirao je medijske navode da je danas priveden i uhapšen.

-Danas sam u jutarnjim satima primio poziv od direktora Jarakovića koji me je zamolio da dođem u njegovu kancelariju zbog prisustva inspektora. Odmah sam došao u prostorije Doma zdravlja Lukavac, gdje su me inspektori upoznali sa postupkom koji je potpisao sudija Vejzović Muhamed. Izvršili su pretres mog automobila što je trajalo dvije minute. Nakon toga sam se vlastitim automobilom uputio u prostorije MUP-a TK, gdje sam obavio informativni razgovor u trajanju od 15-ak minuta nakon čega sam otišao kući – navodi Arapčić u saopćenju za javnost.

Kako je saznao od inspektora, kaže. u pitanju je zaposlenje jedne osobe koja nikada nije dobila zaposlenje u Domu zdravlja Lukavac, što je lako i jednostavno provjeriti kod nadležnih službi.

-Ovim putem bih se zahvalio prisutnim inspektorima na profesionalnom pristupu i negiram navode da je bilo privođenja i hapšenja. U pitanju je bio običan informativni razgovor koji najvjerovatnije ima političku pozadinu što će se dokazati – navodi Arapčić.

Pročitajte...