Atletika: Vejzović i Vikalo odbranili titule prvaka BiH u dvorani

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Sarajevu u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” – ZETRA   se održalo  Državno dvoransko atletsko prvenstvo na kome su nastupili i seniori i juniori AK  „Sloboda-Tehnograd“.

Titulu seniorskog dvoranskog prvaka BiH za 2021.  godinu  u trci na 60 m osvojio je član AK Sloboda Tehnograd Hajrudin Vejzović  sa rezultatom 6:91 s, čime je odbranio prošlogodišnju titulu državnog seniorkog prvaka BiH. U ovoj trci pored Hajrudina Vejzovića nastupili su još i Omar Džanić koji je osvojio III mjesto i bronzanu medalju sa vremeno 7:29 s, te Benjamin  Mijatović  koji je zauzeto V mjesto sa rezultatom 7:53 s.

Titulu juniorskog prvaka BiH u trci na 60 m  osvojio  je član AK „Sloboda-Tehngrad“ Edhem Vikalo koji je takodjer odbranio prošlogodšnju titulu juniorskog prvaka BiH.

Narednog vikenda  najboljeg juniora Edhema Vikala očekuje nastup na „Prvenstvu Balkana u dvorani“ koje će se održati u Bugarskoj, dok će  se u Sarajevu održati Dvoransko prvenstvo FBiH u disciplinama 60 m pr, 60 m, vis i kugla.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu

Zmajevi poraženi u Rumuniji

Popularno