Atletika:Vejzović prvi na 100.metara u Zenici

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Na Međunarodnom atletskom mitingu  u Zenici koji  je  održan  na terenima “Kamberović polje”  nastupili su i takmičari-ke AK “Sloboda Tehnograd” Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo, Benjamin Mijatović, Adi  Nurkanović, Bakir Musić i Elma Hasanbašić.

Po kišovitom  vremenu   u trci na 100 m pobijedio je Hajrudin Vejzović sa rezultatom 10:87, dok je drugo mjesto osvojio Edhem Vikalo sa vremenom od 10:94.   Pored Vejzovića i Vikala u istoj disciplini, samo u prvoj grupi nastupio je i Benjamin Mijatović koje sa rezultatom 11:63 osvojio 3 mjesto  što mu je u ukupnom plasmanu donijelo 7 poziciju.

Zaslužene nagrade Vejzoviću, Vikalu i Saviću u trci na 100 m, uručio je najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka koji  već za par dana putuje na Olimpijske igre u Tokio.

 

U trci juniora  na 200 m nastupio je Bakir Musić koji je  osvojio 4 mjesto istrčavši svoj lični rekord u vremenu 23:60 s. Pored nastupa u trci na 200 za juniore, Bakir Musić je nastupio i u kategoriji seniora u disciplini skok u dalj u kojoj je osvojio  5 mjesto sa daljinom 5,28 m.

U trci  seniorki na 1500 m svoju prvu zvaničnu trku imala  je Elma Hasanbašić koja je sa rezultatom 5:23,03 osvojila 9 mjesto, dok je Adi Nurkanović u trci na 3000 m osvojio 7 mjesto sa rezultatom 9:32,51.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno