Atletska reprezentacija BiH večeras putuje na Balkansko prvenstvo: U sastavu reprezentacije troje atletičara Slobode Tehnograd!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Nakon nastupa na Ekipnom prvenstvu Evrope prije dvije sedmice, atletska seniorska reprezenaticija Bosne i Hercegovine, večeras putuje na Prvenstvo Balkana koje će se u naredna dva dana održavati u bugarskom gradu Pravets.

U sastavu reprezentacije BiH su i troje atletičara tuzlanske “Slobode-Tehnograd”: Rusmir Malkočević, Hajrudin Vejzović i Adela Čomor.

Rusmir Malkočević će nastupiti u disciplinama 400 m prepone I 4×400 m, Hajrudin Vejzović u disciplinama 100 m, 200 m i 4x100m, a Adela Čomor u trkama na 3000 m stipl i 4×400 m.

Kao trener u sastavu atletske reprezentacije u Pravets putuje Jasmin Gavranović koji je zadužen za sprint i preponsko trčanje.

Osim nastupa na Prvenstvu Balkana za seniore, već narednog vikenda u Sarajevu će se prema Kalendaru takmičenja ASBiH, održati EKIPNO PRVENSTVO BIH ZA JUNIORE-KE, na kome će AK “Sloboda-Tehnograd” nastupiti u muškoj i ženskoj konkurenciji.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno