“Audicija” u Beču 2. decembra

Na sceni Akademije scenskih umjetnosti (ASU), gdje je 1984. godine nastala originalna i legendarna predstava “Audicija”, potpisan je ugovor za gostovanje ”Audicije” u Beču.
Ugovor su potpisali producent Adnan Mundžić u ime Stage Productiona i Edin Islamović u ime Udruženja BHKP (Bosanskohercegovačka platforma kulture iz Beča).

“Velika nam je čast da nakon premijere u Sarajevu ugostimo ovu istinski legendarnu glumačku ekipu u glavnom gradu Austrije i tako pružimo priliku mnogobrojnim ljubiteljima ‘Audicije’ da uživaju sa svojim idolima. Glumci su veoma raspoloženi da igraju ponovo ovu kultnu predstavu, a Stage Production je odradio izvanredan posao pri ponovnom okupljanju i njenoj produkciji. Uradit ćemo sve kako bi ovaj nastup u Beču ostao u najboljem sjećanju, kako za publiku, tako i za cjelokupnu glumačku i produkcijsku ekipu”, rekao je Islamović.

Adnan Mundžić je rekao kako je veoma zadovoljan profesionalnim pristupom i radom udruženja BHKP te kako se i sam veoma raduje gostovanju u Beču.

“Znam da u Beču postoji veliki broj naših ljudi koji cijene kvalitetne kulturne ponude. Drago mi je što će našim gostovanjem svi ljubitelji ‘Audicije’ iz regije, nastanjeni u Beču, imati priliku da uživaju s glumačkim legendama Balkana”, rekao je.

Potpisivanju ugovora je prisustovao i tadašnji student i jedan od stvaralaca i glumaca, a danas i profesora ASU Senada Bašića.

“Pored mog ličnog, tu je i fantastično iskustvo Emira Hadžihafizbegovića koji je u organizaciji BHKP-a s predstavom ‘Žaba’ gostovao u Beču. Veoma se radujemo gostovanju jer smo sigurni da će sve biti organizirano na zavidnom nivou, kao kod svih dosadašnjih manifestacija koje je upriličilo ovo udruženje”, rekao je.

Predstava će biti izvedena 2. decembra u dvorani “Hallmann Dome” u Beču.

Pročitajte...