Autor knjige “Biti Celebrity”, Damir Šehanović održao predavanje na Filozofskom fakultetu u Tuzli

„Strategije i tehnike celebrity odnos s javnostima u ex YU kulturološkom prostoru“ naziv je predavanja koje je mr.sc. Damir Šehanović održao za studente žurnalistike Filozofskog fakulteta u Tuzli. Istraživanja za ovaj rad, provedena među najeminentnijim imenima ex YU muzičara, novinara, glumaca i sportista, djelom su pretočena i u autorovu knjigu „Biti Celebrity“ koja je promovisana prošle jeseni u cijeloj regiji.Rezultati istraživanja uskoro će biti objavljeni i kao naučni rad.
„Evidentno je da živimo u celebrity svijetu. Worholova konstatacija da će svi imati svojih 15 minuta slave odavno se obistinila. Danas slavni žele biti svi, od političara i doktora do novinara i kuhara. Na žalost ili na sreću, samo neki koriste ispravne strategije i tehnike  i uspjevaju preživjeti i ostati u igri i nakon inicijalnih 15 minuta“ pojašnjava Šehanović.
Seriju predavanja na temu strategija i tehinka u celebrity svijetu, Damir Šehanović nastavlja na Fakultetu političkih  nauka u Banjoj Luci nakon čega su planirana i gostovanja na fakultetima u Mostaru, Sarajevu i Beogradu.

 

Pročitajte...