Bajramski prijem muftije Vahida ef. Fazlovića

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović upriličio je u povodu Ramazanskog bajrama prijem za brojne goste iz javnog, političkog i kulturnog života sa područja Muftiluka tuzlanskog.

U prigodnom obraćanju, muftija Fazlović je kazao da su svi naši blagdani osnova za zbližavanje ljudi, još veće razumijevanje, poboljšanje zajedničkog rada i saradnje za dobrobit ljudi u Bosni i Hercegovini.

– Ramazan nas je podučio da jedan ljudski čin nije samo forma. Svaki čin ima svoju bit, suštinu. Ibadeti koje imamo u ovom mjesecu odvedu nas u bolju realnost. Ramazan pokaže da čovjek doista može biti bolje biće. Post je prošao, ali treba da ostane bogobojaznost. Ona je najvažnija – kazao je on.

Muftija Fazlović ističe da se uvijek zajednički radujemo velikim blagdanima u Bosni i Hercegovini te da ovdašnje religije u doktrinalnom smislu mogu imati razlike, ali su najbliže jedna drugoj na etičkoj osnovi.

– Važna je naša etika, moral, duh, taj naš ljudski odnos. I svi blagdani u našoj zemlji to iznova pokažu i ojačaju nas u našoj bosanskohercegovačkoj idejnosti, u našoj domovini – ustvrdio je.

Prijemu je prisustvovao zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predstavnici Katoličke i Pravoslavne crkve, Jevrejske zajednice u Tuzli i mnogi drugi.

Pročitajte...