Beograd: Održan 25. protest “Jedan od pet miliona”

Beograđani su protestovali 25. put šetnjom centrom Beograda, a glumac Branislav Lečić najvio je da će 8. juna biti održani protesti širom Srbije kako bi se obeležilo šest meseci od njihovog pokretanja, javlja Anadolu Agency.

“Imaćemo veliki protest i ne da ćemo tada krunisati ovo što smo radili, već ćemo najaviti nove poteze kojima ćemo ozbiljno ugroziti ovu vlast”, rekao je Lečić okupljenima kod Terazijske česme.

Profesor Čedomir Čupić rekao je da je nazvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića uzurpatorom i rekao da nema te oblasti života u Srbiji u koju se on ne meša i kojom ne želi da gospodari.

On je dodao da je Vučić izašao iz ustavnih i zakonskih ovlašćenja, da je iznad zakona i da je sam “postao zakon”, ali zakon sile.

Čupić se osvrnuo i na napade na sudiju Miodraga Majića koji je kritikovao izmene krivičnog zakonodavstva i uvođenje doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta za pojedina dela.

On je rekao da Majića provlače kroz “toplog zeca”, čestitao svim sudijama koji brane svoju profesiju i pozvao ih da se javno izjasne o onome što se dešava Majiću, jer će na taj način odbraniti i sebe i profesiju.

Protest “Jedan od pet miliona” prošao je centrom Beograda. Na čelu kolone su bili ljudi koji su nosili transparent “Stop krvavim košuljama” i dobošari. Građani su nosili zastave Srbije i Evropske unije.

Protest se na kratko zaustavio i ispred Radio-televizije Srbije.

Tokom protesta održan je još jedan “Dnevnik slobodne Srbije”.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović zahvalio je svima koji već šest meseci protestuju “strpljivo, borbeno, jedinstveno” i rekao da su oni “narod pobednika i narod koji će Srbiju voditi u budućnost”.

Pročitajte...