Bez dogovora o budžetu, naredni sastanak u ponedjeljak

 Na sastanku predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH, koji je završen večeras oko 18.15 nakon tri sata razgovora, nije postignut dogovor o održavanju sjednica Parlamenta na kojim bi bio razmatran budžet za 2018.
Naredni sastanak o istoj temi trebao bi biti održan u ponedjeljak.Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara izjavila je da su na sastanku određeni stavovi ipak približeni, iako za vraćanje izgubljenog povjerenja treba vremena.

Dodala je da su svjesni svoje odgovornosti za usvajanje budžeta, ali su isto tako svjesni i važnosti očuvanja partnerskih odnosa u interesu i građana i naroda u FBiH.

– Nadam se da ćemo u ponedjeljak razgovore privesti kraju i da ćemo uskoro održati sjednice oba doma Parlamenta – rekla je Bradara.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić naveo je da nastoje da prevaziđu sadašnje stanje u tom domu i da se nada da će Federaciju uskoro uvesti u “zakonit finansijski ambijent”.

Istakao je da je do kraja januara neophodno da FBiH ima usvojen budžet ili odluku o privremenom finansiranju, a poželjno bi bilo to okončati i mnogo ranije.

Sastanku su uime Vlade FBiH prisustvovali premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici – ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević.

Pročitajte...