Bh. tim otputovao na Paraolimpijske igre u Južnu Koreju

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Bosanskogercegovački tim otputovao je danas sa Sarajevskog aerodroma u PyeongChang, gdje će učestvovati na Paraolimpijskim igrama.

Bosnu i Hercegovinu u Južnoj Koreji predstavljat će alpska skijašica Ilma Kazazić, koja je jedina izborila normu, a osim nje u PyeongChang su otputovali njen trener i selektor reprezentacije BiH u alpskom skijanju za osobe s inavliditetom Leon Svetlin i dr. Mirsad Muftić. Bh. delegacijuj će u PyeongChangu dočekati generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta BiH Osman Handžić koji je ranije otputovao u Koreju.

Kazazić će 8. marta na otvorenju XII zimskih paraolimpijskih igara drugi put nosit zastavu Bosne i Hercegovine, a kao petnaestogodišnjakinji to zadovoljstvo joj je prvi put pruženo 2014. godine u Sočiju.

Ilma ističe da je zasluženi odlazak na igre pobjeda ne samo nje, već pobjeda i države Bosne i Hercegovine. U Koreji će voziti tehničke discipline salalom i veleslalom i kako kaže potrudit će se da svoju državu predstavi u najboljem svjetlu, saopćeno je iz Ski kluba Ilmer.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno