BiH: Narednih dana snijeg i temperature do minus 16 stepeni

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u nedjelju u Bosni. U Hercegovini prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slab snijeg. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša. Jutarnje temperature od minus šest do nula, na jugu od minus dva do dva, a dnevne od minus tri do tri, na jugu od četiri do osam stepeni.

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se pretežno vedro, a u ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje u Bosni je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od minus deset do minus četiri, na planinama do -15, na jugu od minus tri do dva, a dnevne od minus pet do nula, na jugu od nula do četiri stepena.

U utorak u jutarnjim satima u većem dijelu zemlje očekuje se pretežno sunčano vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana porast naoblake sa sjeverozapada. U večernjim satima snijeg se očekuje u većini područja. Jutarnje temperature od -12 do minus pet, na planinama do -16, na jugu od minus tri do jedan, a dnevne od minus tri do tri, na jugu od dva do sedam stepeni Celzijusa.

Oblačno vrijeme očekuje se i u srijedu. U većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom, a u Hercegovni sa susnježicom i kišom. U većem dijelu Posavine i Krajine uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od minus pet do jedan, na jugu od nula do četiri, a dnevne od minus jedan do pet, na jugu od tri do osam stepeni Celzijusa.

Pročitajte...