BiH: Narednih sedam dana stabilno vrijeme s natprosječnim temperaturama

Danas oblačnost sa zapada će prelaziti preko Bosne i Hercegovine i uslovljavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti u Bosni. Vjetar u Bosni većinom slab južnog i jugozapadnog smjera, u Krajini umjereno jako jugo. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 2 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

Lože biometeorološke prilike donose glavobolju, nervozu, nesanicu…

Biometeorološke prilike u utorak će djelimično biti lošije, pretežno u Bosni, kao posljedica prolaska slabije izraženog pogoršanja. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, nesanice. Sa približavanjem noći opšta slika će se popraviti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

BiH: Narednih sedam dana stabilno vrijeme s natprosječnim temperaturama

U Bosni i Hercegovini se u narednih sedam dana prognozira stabilno vrijeme, uz umjerenu oblačnost sa natprosječnim temperaturama za ovaj period godine.

Pogoršanje vremenskih prilika očekuje se od 27. novembra do kraja prognoznog perioda 4. decembra, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. 

U ovom periodu širom Bosne očekuju se padavine u vidu snijega, dok se u Hercegovini prognozira kiša. Samo na visokim planinama Hercegovine iznad 1.600 metara prognozira se snijeg.

Jutarnje temperature u centralnoj i istočnoj Bosni od 21. do 26. novembra prognoziraju se od minus jedan do tri, a na sjeveru i zapadu Bosne od tri do sedam, dok se u Hercegovini očekuje od četiri do osam stepeni. Dnevni maksumum u centralnoj i istočnoj Bosni prognozira se do 11, na sjeveru i zapadu Bosne do 15, a u Hercegovinia do 16 stepeni Celzijusovih.

Od 27. novembra do kraja prognoznog perioda očekuje se osjetan pad temperatura. Vrijednosti jutarnjih temperatura u Bosni se prognoziraju od minus šest do minus, a u Hercegovini od nula do četiri stepena, dok dnevne u Bosni neće prelaziti pet, a u Hercegovini 10 stepeni.

Pročitajte...