BIHAMK: Vozači oprez zbog vrućine. Radovi na nekoliko putnih pravaca

S obzirom da meteorolozi za naredne dane najavljuju visoke temperature zraka u Bosni i Hercegovini, vozače molimo da na vrijeme prekontrolišu svoje vozilo i pripreme ga za izrazito toplo vrijeme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

– Ukoliko putujete na duže destinacije pravite češće pauze. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise – dodaje se u saopćenju BIHAMK-a.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Danas će se izvoditi radovi u tunelu Ivan, na dionici Tarčin-Konjic, a za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se usporeno.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj – Rudanka, Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Živinice.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pročitajte...