BIHAMK: Zbog praznika zabranjen prijevoz eksplozivnih materija

Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na smanjenu vidljivost zbog magle na autoputu A-1 Tarčin-Zenica, kao i na magistralnim putevima Teslić-Doboj-Gračanica, Lašva-Travnik, Ključ-Sanski Most-Prijedor i Livno-Tomislavgrad.

– Na putevima u zapadnim krajevima upozoravamo na učestale jake udare vjetra. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom nastupajućeg praznika katoličkog Božića, danas od 12 sati do sutra (25.05.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pročitajte...