Borci blokirali GP Bijača

Oko stotinu članova Udruženja Zaboravljeni branitelji blokiralo je maločas granični prijelaz Bijača, nezadovoljni odnosom predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edina Mušića i ministra za pitanja boraca Salke Bukvarevića.

– Vidjet ćemo šta će danas gore dogovoriti i hoće li Mušić zakazati sjednicu kako očekujemo ili će u djelo sprovesti ono što je zamislio Bukvarević. Izgleda da ništa nije onako kako smo se ranije dogovorili, odnosno da nas svi žele izigrati. Da žele pritom vrijeđati i našu inteligenciju i nastaviti rušiti naš ponos. Ispade da čovjek ništa ne može dobiri prije 57. godine… Nećemo i ne možemo na to pristati, rekao je predsjednik Udruženja Darinko Boto za Vijesti.ba.

Podsjetimo, Vlade Federacije BIH je na zadnjoj sjednici u Mostaru jednoglasno usvojila zakon o demobilisanim borcima. Nakon usvajanja zakon o demobilisanim borcima ide u proceduru u Parlament FBiH po hitnom postupku.

Očekujemo podršku i Parlamenta, i kantona i općina jer branioci i članovi njihovih porodica za nas su najvažnija kategorija građana BiH i podjednako smo dužni svi da im pomognemo – rekao je tada resorni ministar Salko Bukvarević.

vijesti.ba