BOSS: Cijena goriva ne bi trebala biti viša od 2 KM

Na konferenciji za medije predsjednik Bosanske stranke, Mirnes Ajanović, govorio je o povećanju cijena goriva u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je da su visoke cijene goriva van okvira ekonsmskih vrijednostu na svjestkom tržištu, te da vrijednost litre goriva ne bi trebala biti viša od 2 KM.

Održavanje sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH u tehničkom mandatu bez rasprave o previsokim cijenama goriva, dokazuje bezobzirno ignorisanje zaštite građana od divljanja naftnih distributera, čime se dodatno ugrožava standard građana, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Ajanović naglašava da nije dovoljno nekada spustiti cijenu goriva za par feninga, što uvijek rezultira još većim poskupljenjem, nego je shodno ovlastima obavezno odrediti najviše cijene goriva i utvrditi marže distributerima, jer visina cijena goriva ne bi trebala biti veća od dvije KM, računajući i uvođenje akciza na akcize.

Životni problemi građana, koji će se morati suočavati i sa svim posljedicama poskupljenja osnovnog energenta, moraju biti prioritet za djelovanje vlasti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Pročitajte...