Budite i danas uz Ljetni magazin od 17 sati

U najavi sadržaja današnjeg izdanja Ljetnog magazina RTV Tuzlanskog kantona, izdvajamo sljedeće sadržaje:

U Živinicama je jučer položen kamen temeljac za izgradnju regionalne deponije „Eko-sep“. Riječ je o regionalnoj deponiji Grada Živinice, općina Banovići i Kladanj. Realizacijom ovog mega projekta u vrijednosti 15 miliona KM, riješit će se problem otpada u Gradu Živinice, Općinama Kladanj i Banovići ali i okolnim gradovima i općinama u Tuzlanskom kantonu. O ovom značajnom projektu, ali i o drugim projektima u Gradu Živinice razgovaramo sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem.

Kolegica iz kulturno-zabavne redakcije Sabina Grđić domaćin je u mobilnom studiju Ljetnog magazina, a danas se javlja iz Zvornika. Ugostite će ih ljubazni domaćini u restoranu “Šoja” Drinjača.

U današnjem izdanju emisije donosimo vam razgovor sa našim umjetnikom iz Banovića, koji se trenutno nalazi na Festivalu ulične umjetnosti u Mostaru. Također, predstavljamo vam i turističke dragulje Tuzlanskog kantona. Ovog petka uživajte u ljepotama pećine Bebrava.

Kolege iz informativne redakcije i danas su sadržajima obogatile naš Dnevnik koji možete gledati od 19 h. Ukratko o tim sadržajima reći će nam urednica Dragana Bosankić.

Još jednom dobro došli u Ljetni magazin RTV TK. Sa vama smo do 19 sati.

(RTVTK)