BUDITE OPREZNI, KOLOVOZ JE MOKAR: Pojačan promet vozila na granicama

Jutros se u našoj zemlji saobraća nesmetano, uz umjerenu frekvenciju vozila. Kolovoz je zbog kiše mokar u sjevernim i zapadnim krajevima, a budući da su padavine tokom dana moguće i u ostalim područjima, vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se prema lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-17/3 Buna-Stolac.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Bosanski Brod i Doljani na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja su do 30 minuta.

Podsjećamo da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Pročitajte...