Buffon nakon 17 godina napušta Juventus

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Italijanski golman Gianluigi Buffon na kraju ove sezone napušta Juventus, potvrdio je to danas legendarni čuvar mreže ‘stare dame’ i talijanske reprezentacije na vanrednoj konferenciji.

– Moj jedini strah je bio da ne završim karijeru u Juventusu kao gotov, islužen igrač. S ponosom mogu reći da nije tako. Do samog kraja, iako mi je 40 godina, igrao sam i branio iznad svojih mogućnosti. U subotu ću odigrati zadnju utakmicu u dresu Juventusa – najavio je Buffon.

Završava se tako njegova 17 godina duga karijera u torinskom velikanu, ali hoće li i definitivno objesiti rukavice o klin, ne zna još ni sam.

– Sljedeće sedmice ću donijeti konačnu odluku o tome hoću li nastaviti igrati. Koja god odluka bila, s Juventusom ostajem u najboljim mogućim odnosima. Oni su velik klub i zaista se slažem da moraju planirati budućnost bez mene – rekao je Buffon, prenosi ‘Goal’.

Juventus u subotu igra kod kuće s Veronom, kada će proslaviti naslov prvaka Italije, ali i oprostiti se od jednog od najboljih golmana svih vremena.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno