Bukva potvrdio dolazak Muse i Nurkića, Kurić obećao podršku (VIDEO)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva izjavio je u Sarajevu da imaju potvrdu dolaska Džanana Muse i Jusufa Nurkića na okupljanje reprezentacije u septembru.

– Prema NBA pravilima oni ne mogu nastupiti za reprezentaciju dok se ne uplati osiguranje, a osiguranje je zavisno od veličine ugovora. Znamo da je ugovor Jusufa Nurkića 48 miliona i zamislite koliko je to osiguranje – kazao je Bukva.

Istaknuo je da postoji dobra volja, da svi žele, te je najavio spektakl u Skenderiji i  punu dvoranu.

– Ne možemo dozvoliti da se obrukamo, da ne dođu ta dva igrača, koji imaju volju i želju, dolaze na pripreme i žele da pomognu ovoj mladosti. Ali Savez nema sredstava – istaknuo je Bukva.

Zahvalio je Ministarstvu kulture i sporta i Vladi Kantona Sarajevo koje će pomoći da ova dva igrača zaigraju u kvalifikacijama.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić je danas kazao da će to ministarstvo obezbijediti da Nurkić i Musa dođu na pripreme i zaigraju u nastupajućim mečevima.

– Ne možete dozvoliti da nema finansijskih sredstava, da ljudi ne mogu da dođu. Ne mogu da shvatim da nekome nije u interesu da dva naša najveća košarkaša, jedni od najvećih, ne igraju utakmice zbog finansijskih sredstava. To je sramotno – smatra ministar Kurić.

Ponovio je da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo obezbijediti novac “da ta dva igrača vidimo u reprezentaciji na narednim utakmicama”.

Reprezentacija BiH okupit će se 30. augusta u Sarajevu.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno