Čelnici Vlade FBiH s učenicima povodom Dana komunikacije sa mladima (VIDEO)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Federalni dužnosnici s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem na čelu razgovarali su danas sa 40 učenika Elektrotehničke škole za energetiku povodom Dana komunikacije s mladima – EYOF 2019.

– Zadovoljstvo je bilo razgovarati s mladima koji su svoje slobodne vrijeme posvetili organizacionim pripremama EYOF-a. To je volonterski rad za koji se baš puno mladih danas ne odlučuje. Zato sam im sa svojim zamjenicima Jelkom Milićević i Veskom Drljačom, resornom ministricom Zorom Dujmović, te zamjenikom gradonačelnika Sarajeva Ivicom Šarićem zahvalio na pokazanoj spremnosti da doprinesu održavanju Olimpijade mladih – kazao je Novalić.

Nada se da će održavanje EYOF-a biti dragocjeno za BiH kako bi se naša zemlja mogla kandidirati da bude domaćin neke nove olimpijade.

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović uvjerena je kako će ovogodišnja Olimpijada mladih poslati lijepe poruke iz BiH u svijet.

– Uoči EYOF-a u glavnom gradu BiH osjeća se pozitivna atmosfera kao pred Olimpijske igre 1984. godine. Sigurna sam da ono što čini Olimpijadu euforičnom jeste odnos među ljudima, prijateljstvo, tolerancija i sportsko natjecanje – rekla je Dujmović.

Na Vladinoj podršci zahvalili su učenici, kao i direktorica Elektrotehničke škole za energetiku Sarajevo Samira Karamehić govoreći da su voloterskim radom pokazali koliko žele dati svoj doprinos za bolji grad i državu.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:04:01
Popularno