Centralna bajramska svečanost u Džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli

Centralna bajramska svečanost za područje Muftiluka tuzlanskog održana je u Džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli. Bajram-namaz predvodio je i hutbu održao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Veliki broj vjernika jutros se okupio u Džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli. Sabah-namaz obavljen je prema instrukcijama Islamske zajednice u BiH, uz prisustvo imama, mujezina i članova džematskog odbora. Većina vjernika sabah-namaz klanjala je u svojim kućama, te se na bajram namaz uputila u džamiju. Sa sinošnjim akšam-namazom, vjernici su ispratili blagoslovljeni ramazanski mjesec. Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović istakao je da živimo u društvu u kojem je puno rana svake vrste, koje je krhko i osjetljivo. Popravljanje stanja u njemu ne može se odvijati na grub način. Bog nas savjetuje da se ljudima obraćamo na uljudan način.

Atmosfera je jutros bila nešto drugačija nego prethodnih godina, vjernici drže distancu jedni od drugih i većina nosi zaštitne maske. U svim džamijama na području Medžlisa Tuzla, klanjan je bajram namaz uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida za područje Medžlisa Tuzla bit će održana drugog dana Bajrama, u ponedjeljak 25. maja 2020. godine na Spomen obilježju šehidima u džematu Moluhe s početkom u 10:00 sati.