Čestitka: Brčko distrikt BiH obilježava 18. godišnjicu svog postojanja

Gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta Siniša Milić i Anto Domić čestitali su Dan Brčko distrikta istaknuvši kako je Brčko izrastao u lokalnu zajednicu u kojoj je formirana prva multietnička vlast i policija, integrirano obrazovanje s jedinstvenim nastavnim planom te da djeluje neovisno sa samostalnom izvršnom, zakonodavnom vlasti i pravosuđem.

– Na našem putu, koji je započeo prije 18 godina, značajnu pomoć pružila nam je međunarodna zajednica, kroz instituciju supervizora. Podršku su nam pružili i entiteti Bosne i Hercegovine, Republika Srpska i Federacija. Uspjeli smo da realiziramo mnoštvo značajnih projekata poput izgradnje pješačke zone, Fabrike vode, Centra za hemodijalizu, restauracije Gradske vijećnice, a u tijeku je realizacija najvećeg infrastrukturnog projekta ‘Izgradnja zaobilaznice oko Brčkog’ – navode se u čestitki te dodaje kako je Distrikt postao prepoznatljiv i po brojnim sportskim i kulturnim manifestacijama.

Međutim, ističu Milić i Domić najveći doprinos u razvoju Brčkog dali su građani.

– Pokazali smo da smo demokratsko društvo u kojem ima mjesta za sve ljude, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. Upravo zbog toga naš je najveći zadatak, kao vlasti Brčko distrikta, zadržati ljude u Brčkom i osigurati im sigurnu budućnost, na čemu ćemo aktivno raditi – zaključuje se u čestitki.

Pročitajte...