Čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine u povodu Dana Distrikta

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović uputili su zajedničku čestitku građanima u povodu Dana Brčko distrikta BiH koji se obilježava 8. ožujka.

“Poštovani sugrađani, Dan Brčko distrikta BiH ove godine proslavljamo s posebnom radošću i ponosom jer je 20. obljetnica Brčko distrikta za sve nas veliki jubilej. Slavimo ga u stabilnoj lokalnoj zajednici koja danas ima jake institucije, vlastiti zakonodavni okvir i visok stupanj multietničke i svake druge tolerancije. Veliku zahvalnost za to dugujemo vama, građanima Brčko distrikta BiH i našim prijateljima i partnerima iz međunarodne zajednice.

Uvjereni smo da ćemo uz takvu potporu nastaviti daljnju izgradnju Brčko distrikta BiH kao prosperitetne zajednice i da ćemo u idućim godinama ostvarivati mnogo bolje rezultate u oblasti ekonomije, gospodarskog i svakog drugog razvitka koji će potvrditi našu opredijeljenost za stvaranje boljih uvjeta za život svih naših građana”, navodi se u čestitki.

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Distrikta ovom prilikom čestitali su i Međunarodni dan žena, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.