Četiri medalje gimnastičarki Slobode na turniru u Ukrajini

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Protekle sedmice takmičarke Kluba ritmičko sportske gimnastike ”Sloboda” Tuzla učestvovale su na međunarodnom turniru ”NIKA CUP 2019” koji se održao u Lvivu (Ukrajina).

Na turniru je nastupilo 310 gimnastičarki, koje su se takmičile u individualnim vježbama, iz 13 zemalja: Bugarska, Hrvatska, Egipat, Litvanija, Moldavija, Poljska, Švicarska, Sirija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, Ukrajina i Bosna i Hercegovina.

KRSG ”Sloboda” su predstavljale juniorke Irma Jukić, Amila Bećirović i kadetkinja Esma Huskanović te su bile veoma uspješne i osvojile dvije zlatne i dvije srebrene medalje.

Zlatne medalje u svojim kategorijama su osvojile Irma Jukić i Esma Huskanović.

Amila Bećirović je osvojila dvije srebrene medalje.

„ Ovo je bio jedan od najkvalitetnijih turnira na kojema smo učestvovali do sada a ujedno i jedan od najuspješnijih jer su medalje osvojene u veoma jakoj konkurenciji i u zemlji iz koje potiče ritmička gimnastika. Čestitam svojim gimnastičarkama na veoma uspješnom nastupu i osvojenim medaljama. U periodu koji slijedi nastojimo da se što bolje pripremimo za dva jaka turnira, u Aradu (Rumunija) na koji putujemo za dvije sedmice, a zatim u Sofiju (Bugarska)“ izjavila je Svitlana Tinjić, glavni trener KRSG Sloboda.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno